Laatste nieuws

Wisselvallige competitiestart Oudega 45+...

Wisselvallige competitiestart Oudega 45+ in Woudsend

Datum: 2023-09-25 13:05:56 | Hits: 243

De competitie voor de 45+ seizoen 3023-2024 ging vrijdag 22 september 2023 van start op sportpark “De Spil” te Woudsend. De nieuwe teammanager, Albert Reinstra, had de volgende selectie samengesteld: Klaas de Groot, Reinder Hoekstra, Folkert Groenveld, Evert Terpstra, Jacob van der Goot, Yme Vonk, Germ-Jan Hes, Siemen Osinga, Durk Schakel, Pascal v.d. Velde en Rinze Veenstra. Vanwege blessures ontbraken Jelle Osinga en Durk Reijenga.

De teammanager was goed voorbereid op de wedstrijd. Hij had zijn regenkleding meegebracht, want er was regen voorspeld in Woudsend. De grote buien bleven gelukkig uit tijdens de wedstrijden, het miezerde slechts een beetje.

De eerste wedstrijd tegen HJSC ging Oudega voortvarend van start. Binnen 1 minuut vuurde Reinder het eerste schot op het Hommertser doel. Na drie minuten kopte Siemen Osinga de 1-0 binnen via een verdediger van HJSC. De assist was van Reinder. De Oudegasters bleven de bal goed rondtikken, maar dit resulteerde niet in grote kansen. Met een verdekt schot maakte HJSC de gelijkmaker. Doelman Rinze Veenstra zag de bal te laat. Door het tegendoelpunt liet Oudega zich niet uit het veld slaan. Een pass van Folkert Groenveld bereikte Siemen Osinga. Deze had het vizier op scherp staan en schoot de 2-1 binnen. De resterende minuten bleef Oudega de bovenliggende partij en werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld.

De tweede tegenstander was Heeg. Deze wedstrijd verliep voor Oudega vrij stroef. De passes waren vaak slordig en onnauwkeurig. Vooral Jacob en Reinder liepen teveel met de bal en leden daardoor vaak balverlies. Dit tot frustratie van Klaas de Groot. Uit een voorzet kon een vrijstaande Heeg speler de bal vrij binnenkoppen. Jacob van der Goot stond te ver van zijn tegenstander en had moeten ingrijpen. De arbitrage in Woudsend was erg passief. De scheidsrechters stonden aan de zijlijn toe te kijken en floten niet of nauwelijks voor slidings en overtredingen. Pascal van der Velde werd hiervan het slachtoffer. Tijdens een duel kreeg hij een tik op zijn been van een tegenstander, maar in plaats van een vrije trap mee, kreeg hij hem tegen. Het spel van Oudega bleef slordig. Het dichtst was Evert Terpstra nog bij een doelpunt, maar zijn afstandsschot raakte de buitenkant van de paal. Er werd niet meer gescoord en zo eindigde deze wedstrijd in nipte 1-0 nederlaag. Er had deze wedstrijd meer ingezeten, maar Oudega slaagde er in niet om het niveau van de eerste wedstrijd tegen HJSC te halen.

De derde tegenstander was Workum. Vanaf de aftrap omsingelde Workum het Oudegaster doel. Keeper Rinze moest aan de bak. In eerste minuten behoedde de doelman Oudega voor tegendoelpunten, door twee fraaie reddingen. De druk van Workum bleef aanhouden en het duurde niet lang voordat Workum de score opende. Oudega had in deze fase niet veel in te brengen en werd bij vlagen van het kastje naar de muur getikt. Halverwege de wedstrijd werd het 2-0 en dreigde een grote nederlaag. Jacob van der Goot dacht hier anders over, stoomde naar voren en scoorde de aansluitingstreffer. Hierna was het gedaan met het verzorgde spel van Workum. Oudega werd sterker en uit een assist van Folkert Groenveld scoorde Yme Vonk met zijn rechtervoet op fraaie wijze de gelijkmaker. Oudega had zich prima terug in de wedstrijd geknokt. Enige dissonant in de slotfase was Folkert Groenveld. Hij ging verbaal nogal tekeer tegen medespelers, die hem niet zuiver genoeg aanspeelden. De verbale brij van Groenveld wekte irritatie op bij sommige medespelers. Hierdoor verliep de slotfase rommelig en was de concentratie weg bij Oudega. Er werd niet meer gescoord.  De eindstand 2-2 was een goed resultaat.

De laatste wedstrijd was tegen gastheer Woudsend. De ploeg uit Woudsend had de bus voor eigen doel geparkeerd en probeerde de tegenstander uit de tent te lokken. In de beginfase gebeurde er niet zoveel. Oudega kon aanvallend niets brengen, terwijl Woudsend loerde op een fout bij Oudega, waardoor ze konden counteren. Halverwege de wedstrijd viel toch de treffer van Woudsend. Jacob van der Goot leidde balverlies in door een mislukte pass op Siemen. Een Woudsend speler pikte de bal op en schoot de bal onhoudbaar voor Rinze Veenstra binnen. Na de achterstand probeerde Oudega druk te zetten op het Woudsender doel. Uit een voorzet van Reinder kreeg Jacob nog een kans, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Woudsend counterde nog een paar keer gevaarlijk, maar doelman Rinze Veenstra pareerde de aanvallen. In de slotfase werd de doorgebroken Jacob van der Goot vastgehouden door zijn tegenstander. De scheidsrechter greep niet in en onthield Jacob hiermee van een scoringskans. Even later was Jacob opnieuw in een duel verwikkeld met een tegenstander. Ditmaal floot de scheidsrechter wel en stuurde Van der Goot voor 5 minuten van het veld. De inwendig kokende van der Goot verliet het veld, maar gedroeg zich uiterst professioneel door niet te reageren op de beslissing van de arbiter. Oudega moest de resterende 2 minuten met 6 man verder. Mede hierdoor kon Woudsend in de laatste minuut nog een keer scoren. Eindstand 2-0 voor Woudsend .

Na afloop was er de nazit in de kantine met draaiend rad. Bij Oudega vielen Jacob , Folkert en Evert in de prijzen. Folkert Groenveld won een diepvrieskip, een zeer toepasselijke prijs, want in de slotfase tegen Workum voetbalde hij als een kip zonder kop. De eerste competitieronde zit erop. De resultaten waren wisselend. Prima spel tegen HJSC. Goed terug geknokt tegen Workum. Tegen Heeg en Woudsend had het beter gekund.

Wypke TysmaTerug