Laatste nieuws

Scorend vermogen ontbreekt bij Oudega 45+...

Scorend vermogen ontbreekt bij Oudega 45+ in Hommerts

Datum: 2023-11-20 17:04:37 | Hits: 261

Op vrijdag 17 november 2023 kwam Oudega 45+ weer in actie op sportpark Oan it Far te Hommerts. Ondanks de vele regenbuien van de afgelopen dagen ging het voetbal in Hommerts door. De weersomstandigheden waren ideaal, het was droog en nagenoeg windstil.

 Teammanager Albert Reinstra had de volgende spelers op papier: Durk Reijenga, Folkert Groenveld, Jacob van der Goot, Yme Vonk, Cornelis Boersma, Klaas de Groot, Siemen Osinga en Reinder Hoekstra. Het was deze keer met acht man een smalle selectie. De volgende spelers waren afwezig: Evert Terpstra, Jelle Osinga, Johan Altena, Durk Schakel en Germ-Jan Hes.

Durk Reijenga stond voor het eerst dit seizoen na zijn ribblessure weer op het doel. Germ-Jan Hes was niet aanwezig omdat hij vastzat in Duitsland vanwege een treinstaking. De geschiedenis herhaalt zich, want Germ-Jan is niet de eerste Hes die heeft vastgezeten in Duitsland. Intussen is Hes weer veilig teruggekeerd naar Friesland, want hij is zaterdag gesignaleerd in de supermarkt.

De eerste wedstrijd tegen Workum vond plaats in het half duister op veld B. De verlichting liet te wensen over, want er was een lamp kapot. Ondanks de gebrekkige verlichting begon Oudega goed aan de wedstrijd, de bal werd redelijk in de ploeg gehouden. Workum was wel iets sterker, maar kwam niet tot grote kansen. Halverwege kwam Workum toch op voorsprong. Na de achterstand kwam Cornelis Boersma in het veld voor Folkert Groenveld. Dit bleek achteraf een gouden wissel, want even later scoorde Oudega de gelijkmaker uit een mooie aanval. Siemen Osinga speelde de bal naar de vrijstaande Reinder op links. Hoekstra legde de bal panklaar voor de inkomende Jacob van der Goot, die de bal onberispelijk binnenschoot. In de slotfase werd niet meer gescoord, zodat deze wedstrijd eindigde in 1-1.

Het tweede duel was tegen Heeg. Deze wedstrijd was ook in evenwicht, totdat een Heeg speler voor het Oudegaster doel in duel kwam met Jacob van der Goot. De speler van Heeg stortte zich luid kermend ter aarde, waarop de scheidsrechter tot stomme verbazing van Jacob de bal op de stip legde. Jacob had zijn tegenstander niet eens geraakt. De penalty werd in eerste instantie gestopt door doelman Durk Reijenga, maar in de rebound was het alsnog raak voor Heeg. In de slotfase kreeg Heeg nog een grote kans op de 2-0. De bal werd gelukkig voor Oudega hard voorlangs het doel van Reijenga geschoten. Oudega kon aanvallend geen vuist maken en zo eindigde deze wedstrijd in een nipte 1-0 nederlaag. Een te makkelijk gegeven strafschop deed Oudega de das om, naast het onvermogen om zelf aanvallend iets af te dingen.

Wedstrijd nummer drie was tegen koploper Woudsend. Het veldspel van Oudega zag er ook in deze wedstrijd niet onaardig uit.  Zoals de hele avond het geval was, lukte het niet om aanvallend gevaar te stichten. Woudsend deelde een paar plaagstootjes uit richting het doel van Reijenga, maar deze pareerde de schoten eenvoudig. Door een misverstand tussen de beide bestuursleden van VV Oudega, Yme Vonk en Jacob van der Goot kon een Woudsend speler met een puntertje eenvoudig scoren. Oudega was hierna niet in staat om Woudsend onder druk te zetten. Er viel nog een tweede Woudsender treffer en hiermee was de wedstrijd beslist. Eindstand 2-0 voor Woudsend.

De laatste wedstrijd was tegen gastheer HJSC. Oudega kwam vrij snel achter, doordat het verdedigend niet goed stond. Uit een voorzet vanaf rechts kon een geheel vrijstaande HJSC speler eenvoudig scoren. De verder goed keepende Reijega, was kansloos. Jacob van der Goot had de verdediging beter moeten organiseren. Na de tegentreffer probeerde Oudega HJSC onder druk te zetten, maar het offensief stelde niet veel voor. Een vrij trap van Yme Vonk smoorde in de muur van de tegenstander. Vooral Reinder en Jacob aarzelden om op het doel van HJSC te schieten, terwijl ze wel de ruimte hadden om uit te halen. Oudega kreeg ook nog een paar corners, maar hieruit kwam ook geen gevaar. Er werd niet meer gescoord, eindstand 1-0 voor HJSC. De conclusie van deze avond is, dat het veldspel er wel aardig uit ziet, maar dat het deze avond aanvallend zwaar onder de maat was. Er werden niet of nauwelijks kansen gecreëerd.

De nazit bij HJSC was weer prima geregeld met hapjes en drankjes. Bij de verloting won alleen Yme Vonk een prijs. Op zo’n moment missen we Alex-Jan de Jong, want die won altijd veel prijzen met de verloting. Opvallend in dorpshuis Oan it Far was dat het bord van de vriendenclub van HJSC op een goed zichtbare plaats hangt en niet is weggestopt in een hoekje achter een paal zoals in Oudega. De volgende wedstrijden vinden plaats op het plastic tapijt van Workum op vrijdag 1 december 2023.

Wypke Tysma

 Terug