Laatste nieuws

Flitsende start van Oudega 45+ in...

Flitsende start van Oudega 45+ in voorjaarscompetitie

Datum: 2024-03-18 11:37:18 | Hits: 157

Vrijdag 15 maart 2024 ging de voorjaarscompetitie van Oudega 45+ van start op sportpark “It Joo” te Oudega.

Teammanager Albert Reinstra had deze keer de beschikking over een zeer brede selectie. De volgende spelers waren aanwezig: Durk Reijenga, Evert Terpstra. Jacob van der Goot, Yme Vonk, Germ Jan Hes, Cornelis Boersma, Klaas de Groot, Johan Altena, Reinder Hoekstra, Siemen Osinga, Rinze Veenstra en Feike Jagersma. Afwezig waren: Folkert Groenveld, Jelle Osinga en Durk Schakel.

De wedstrijden begonnen met enige vertraging, omdat scheidsechter Jetze Terpstra zijn fluit was vergeten. Na dit oponthoud kon er worden afgetrapt.

Oudega begon onder leiding van scheidsrechter Sjouke Boersma tegen buurman Heeg. De eerste aanvallen kwamen van de Hegumer kant, maar doelman Reijenga stond goed en pakte alle ballen. Het duel was aardig in evenwicht. Oudega spits Johan Altena, deelde een paar plaagstootjes uit, maar zijn schoten vormden geen bedreiging voor de doelman van Heeg. Aan de andere kant was Heeg ook niet in staat om aanvallend veel te creëren. De Oudegaster defensie stond goed en ”portero” Reijenga kwam niet in gevaar. De wedstrijd eindigde in 0-0.

De tweede tegenstander was VV Sneek Wit Zwart. In deze wedstrijd kwam Oudega al vrij snel op achterstand. Yme Vonk was druk bezig met coaching van andere spelers, maar zag zijn eigen tegenstander over het hoofd. De geheel vrijstaande Sneker aanvaller kon vanaf de linkerkant de bal eenvoudig van dichtbij in het doel schieten. Oudega herpakte zich snel na de tegentreffer. Klaas de Groot schoof de gelijkmaker beheerst met zijn linker binnen. Oudega had hierna ook het betere van het spel. Dit resulteerde in een tweede Oudegaster treffer. Uit een fraaie aanval opgezet door Klaas de Groot, gaf Feike Jagersma een assist op Jacob Van der Goot, die de bal tegen de touwen werkte. Na de 2-1 voor de thuisclub was Sneek Wit Zwart niet bij machte om het sluitpost Reijenga nog moeilijk te maken.

De een na laatste wedstrijd was tegen TOP. In deze wedstrijd was Oudega de bovenliggende partij. De eerste kans was voor Johan Altena, maar hij kon net niet bij bal na een goede voorzet van Feike Jagersma. Een paar minuten later was het wel raak voor Oudega. Uit een pass van Rinze Veenstra scoorde Johan Altena de 1-0 voor Oudega 45+. Dit bleek later de enige en winnende treffer te zijn. Jacob van der Goot claimde een strafschop, nadat hij in het vijandelijk doelgebied werd aangetikt door een tegenstander. Scheidsrechter Boersma, toonde zich geen thuisfluiter, want hij floot niet en liet doorspelen. In de slotfase gaf scheidsrechter Boersma wel een vrij trap voor TOP dicht bij het Oudegaster doel, terwijl hier niet veel aan de hand was. Uit de vrije trap van TOP kwam niets, zodat de eindstand 1-0 voor de thuisclub bleef.

De laatste tegenstander van de avond waren de groenwitten van HJSC. Deze wedstrijd ging gelijk op, er gebeurde van beide kanten niet veel. Oudega slaagde er ook deze wedstrijd weer in om de bal goed in de ploeg te houden en verdedigend niets weg te geven. Aanvallend waren er een paar schoten van Reinder en Feike, maar dit leverde niets op. Yme Vonk werd in de slotfase door een HJSC speler tegen zijn enkel getikt. Scheidsrechter Boersma vond de overtreding te licht en floot niet. Ook deze wedstrijd hield keeper Reijenga zijn doel schoon en eindigde dit duel in 0-0.

Oudega 45+ is de competitie met twee overwinningen en twee gelijke spelen uitstekend begonnen en is met 8 punten koploper. Als team werd er bij vlagen goed spel op de mat gelegd en werden er weinig fouten gemaakt. De teams ontlopen elkaar niet veel. De volgende ronde in Heeg kunnen de resultaten er weer heel anders uitzien.

Na afloop was er weer een gezellige derde helft in de behoorlijk gevulde kantine van “It Joo”. Deze keer was er een bijzondere verloting voor een speciaal doel. De opbrengst van de verloting is bestemd voor een MS behandeling in Mexico voor de vrouw van onze teamgenoot Jacob van der Goot. Compliment voor Yme Vonk, de organisator van de verloting.

Wypke TysmaTerug