Laatste nieuws

Aengwirden/Akkrum VR1 legt oranje loper...

Aengwirden/Akkrum VR1 legt oranje loper voor ontketend Oudega VR1 uit

Datum: 2024-05-19 13:20:12 | Hits: 95

Op een zonovergoten en mede daardoor zomers sportpark It Joo speelde zich op deze zaterdag 18 mei 2024 een spel tussen kat en muis af. De kat, Oudega VR1, had de muis, Aengwirden/Akkrum VR1, stevig in haar greep. De muis piepte af en toe maar kon helemaal niets uitrichten in haar laatste wedstrijd van het seizoen 2023/2024.
085A2697
De gasten uit Tjalleberd/Akkrum hadden vooraf de opstelling geloot dus het hele team inclusief de keepster was door elkaar gehusseld. Dit pakte niet bepaald goed uit maar ja dat is het risico van dergelijke acties van een ploeg wat toch al geen hoogvlieger (één na laatste op de ranglijist) is.
085A2675
De clubfotograaf van v.v. Oudega was nog niet eens in positie of de eerste bal lag al achter de doelvrouw (normaal middenveldster) van de gasten. Wie anders dan Baukje Wijnja was de Aengwirden/Akkrum defensie te snel af en scoorde al na 19 seconden! Amper twee minuten later was het diezelfde rappe Wijnja die ook de 2-0 aantekende. De gasten waren al met hun hoofd bij een goud/geel strand en een cocktail. De jarige Ande Groenveld had na 7 minuten de 3-0 op de slof maar er kwam geen kers op haar taart want de bal spatte uiteen op de lat. Baukje Wijnja was na 10 minuten verzekerd van de bal toen ze een glaszuivere hattrick voltooide. Aengwirden/Akkrum liep lamgeslagen over het veld en kon geen vuist maken maar dat deerde de groenhemden allerminst. Via een keurige kopbal zette Sytske Wiegersma de stand op 4-0 waarna Mandy Valkema zo vrij als een vogel voor de 5-0 zorgde en Baukje Wijnja na 27 minuten via het hoofd (na een uitstekende voorzet van Antsje Wiegersma) voor het half dozijn en daarmee haar vierde (!) van de middag. Daarna was de koek op voor Wijnja (blijkbaar kon ze niet verder) en werd de inwoonster van Heeg vervangen door een andere snelle speelster, Sjoukje Iedema. Rinske Reijenga kreeg voor de thee  nog een enorme kans op de 6-0 maar van dichtbij schoot ze een voorzet van Sytske over het doel. Hiermee beperkte Aengwirden/Akkrum de schade tot 6-0...
085A2791
De tweede helft was van Oudega kant van een stuk rommeliger niveau, mede doordat de gasten maar weer in de normale opstelling gingen spelen. Ze wilden toch maar niet helemaal als makke lammetjes worden afgeslacht. Er vielen in het tweede bedrijf nog twee doelpunten aan Oudegaster zijde. Na 57 minuten was het Sytske Wiegersma met haar tweede van de middag die voor de 7-0 zorgde (foutje van de grabbelde doelman) en in de 77ste minuut bepaalde Rinske Reijenga vanuit de draai (ook geen hard schot) de eindstand op 8-0.
Silke Stilma hield zonder enige moeite haar doel schoon. Voor een ontketend Oudega een heerlijke middag, voor de gasten geen fijne afsluiting maar in die dorpen ligt er daar helemaal niemand wakker van.
085A3089
Voor Oudega VR1 zit het seizoen er nog niet op. Volgende week zaterdag 25 mei wacht met Mildam VR1 de laatste thuiswedstrijd waarna de competitie op donderdag 30 mei bij De Blesse VR1 wordt afgesloten. Er moet wel heel veel verkeerd gaan willen de oranjehemden het brons nog mislopen. Zeerobben VR1 kon gistermiddag na een eveneens 8-0 overwinning de champagne ontkurken en werd dus kampioen, proficiat dames uit Harlingen!
Klik hier (ook) voor het fotoverslag van de zeer eenzijdige wedstrijd Oudega VR1 - Aengwirden/Akkrum VR1.Terug