Veilig sportklimaat


Veilig sportklimaat

EEN VEILIG SPORTKLIMAAT BIJ VV OUDEGA
We willen een sportklimaat waar iedereen zich thuis voelt. Helaas is dat niet altijd het geval. Denk hierbij aan grensoverschrijdend gedrag, pesten en intimidatie. Belangrijk is dat je hier niet alleen mee blijft zitten maar dat je er over praat.

Als je wilt dat het onmiddellijk stopt neem je contact op met het bestuur van de vereniging. Zij staan boven de leden en horen goed naar jou te luisteren. Zij zullen ook wederhoor doen bij de persoon ( personen) die het betreft. Het bestuur kan vervolgens maatregelen treffen.

Vind je het moeilijk om de stap naar het bestuur te maken dan kun je contact op nemen met de “vertrouwenscontactpersoon” van de vereniging. Voor de voetbalvereniging Oudega /OHH kun je hiervoor contact met mij opnemen. Ik zal naar je luisteren en samen met jou bedenken hoe je het beste met deze situatie om kan gaan. Ik heb een geheimhoudingsplicht. Hierop is wel een uitzondering bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Dan hebben we de plicht om een melding te maken bij het centrum voor veilige sport van het NOC-NSF.

Wil je graag anoniem advies hoe je met een situatie om moet gaan dan kun je ook zelf contact opnemen met het centrum voor veilige sport. Op hun website: https://centrumveiligesport.nl/contact zie je hoe je hen kan bereiken.

Janet Gietema, tel 06-12617366. Of via de mail: gietema.janet@gmail.com