Een gebrand Oudega 45+ heeft gisteravond in eigen huis niets weggegeven. Het verschil ten opzichte van rivaal en belager Heeg blijft met nog twee speelrondes (8 wedstrijden dus) te gaan één punt, HJSC en Woudsend lijken al gezien. In de drie wedstrijden (gespeeld zonder publiek) werd geen enkel doelpunt geïncasseerd en werden nipte maar verdiende zeges geboekt tegen HJSC en Woudsend (1-0). De openingswedstrijd tegen Heeg eindigde in een 0-0 gelijkspel. Heeg won ook haar wedstrijden van Woudsend en HJSC en dus blijft het aan kop razend spannend.

Oudega roerde zich deze week niet meer op de transfermarkt en er werden ook geen spelers weggekaapt uit het watersportdorp, kortom een ongewijzigde selectie. En op deze avond op Sjouke Boersma na een complete selectie en dus kwamen de matadoren voorafgaand aan deze wedstrijdreeks op de teamfoto (fotograaf: Cornelis Boersma). Leider Frâns Veldmans had dus maar liefst 13 spelers tot zijn beschikking of te wel qua veldspelers twee teams. Germ-Jan Hes pakte met het oog op zaterdag (waarin hij als scheidsrechter in actie komt) echter rust en dus kon coach Wiepke Tysma nog over 5 wisselspelers beschikken.

In de openingswedstrijd tegen Heeg bracht de Hegemer Folkert Groenveld en Frâns Veldmans niet binnen de lijnen. Het was opnieuw een spannende partij voetbal tegen de rivaal. Johan Altena had voor de oranjehemden de beste kans maar zijn schuiver ging net naast de voor Oudega verkeerde kant van de paal. Aan de andere kant vuurde Arjen Hoekstra weer een paar keer op het doel van sluitpost Foeke Groenveld maar daar hadden de ballenjongens vaak werk van. Ging het twee weken geleden in Woudsend in de slotminuut nog mis voor Oudega, ditmaal haalde het ongeschonden de eindstreep: 0-0. Eindelijk dus een punt tegen de angstgegner, die toch een beetje de power mist van vorig seizoen.

De volgende wedstrijd was opnieuw een kraker (derby) voor Oudega. Het tot dan toe iets tegenvallende HJSC was de tegenstander. Op sportpark It Joo kreek Albert Reinstra een prima kans op de openingstreffer alleen zijn schot zoefde net naast het Hommertser doel. Aan de andere kant waren de groenhemden ook wel dreigend maar Foeke Groenveld was deze avond niet te passeren. Het was dan toch Albert Reinstra die voor Oudega de ban brak. Na een assist van Frâns Veldmans wist Reinstra nu wel met een (fraai) afstandschot doel te treffen: 0-1. De laatste minuten waren het bij tijd en wijlen vrouwen en kinderen eerst maar ook deze wedstrijd geen tegengoal voor Oudega: 0-1.

De laatste match van de avond tegen Woudsend met onder andere SKS-voorzitter René Nagelhout en de bekende advocaat Tjalling van der Goot binnen de gelederen. De gasten hadden de bus voor de goal geparkeerd en Oudega had eerst veel moeite om daar door heen te komen. Reinder Hoekstra was nog het dichtst bij maar de smid trof de paal. Gaandeweg de wedstrijd werd Oudega sterker en begon de vermoeidheid bij Woudsend toe te slaan. De bus vertoonde makementen en na fraai combinatiespel was het wederom Albert Reinstra die voor Oudega doel trof: 1-0. Daarna kreeg de koploper legio mogelijkheden om de score uit te breiden maar het ontbeerde de echte killersmentaliteit. Aan de andere kant was het door slippertjes in de Oudega defensie toch nog een paar keer oppassen geblazen maar de zege kwam niet meer in gevaar: 1-0. Rest me om (nogmaals) de scheidsrechters Pieter Osinga en Jetze Terpstra van harte te bedanken voor hun medewerking op deze avond!

De stand na twee van de 4 speelrondes:
1. Oudega 6-13 (+6)
2. Heeg 6-12 (+4)
3. Woudsend 6-4 (-4)
4. HJSC 6-4 (-6)

De volgende speelronde is corona en wederdienende over 3 weken (vrijdag 30 oktober) in Hommerts.


Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen