Nu de lockdown maar voortduurt en het seizoen al 3 maanden stil ligt duiken we maar weer eens het achief van onze club in. Met dank aan ex-doelman, trainer, voorzitter en wat dan ook nog meer Okke van der Kamp. We kijken in eerste serie terug op de glorietijden van de club, namelijk het seizoen 1984/1985....Dit doet bij veel ouderen onder ons de harten sneller kloppen...Volg het op ons twitter account. Vandaag, zaterdag 16 januari, de eerste seizoenshelft en morgen, zondag 17 januari, de wedstrijden na de winterstop met de ontknoping in Makkum!

Het zal u opvallen zijn maar in deze lange coronatijd duiken we de laatste tijd regelmatig het archief in van v.v. Oudega. Want zonder heden geen verleden. Tot een jaar of 10 geleden togen de leden van v.v. Oudega (vanaf een jaar of 16) kort na de Kerstdagen over soms ijzige wegen naar De Rolpeal in Workum om daar haar mixtoernooi af te werken. En ook om de Kerstkilo's af te trainen. Maar deze kilo's kwamen er later die avond in café De Trije Doarpen in Oudega wel weer aan. Het was altijd een beregezellige avond.

Miranda Ekas mag haar kronen tot winterkampioen van het managerspel It Reinjaske. De speelster van Oudega VR1 en bestuurslid van v.v. Oudega heeft na 14 speelrondes in de Eredivisie 593 punten verzameld en heeft hiermee een gat van 9 punten geslagen op naaste belager Pascal van der Velde. Jetze Terpstra heeft met 575 punten voorlopig het brons in handen. Afgelopen seizoen kwam er geen winnaar van It Reinjaske omdat de Eredivisie vanwege het coronavirus vroegtijdig werd beëindigd. De Eredivisie wordt op zaterdag 9 januari al hervat.

Noch in pear wiken en dan sit it núvere jier 2020 der op. It coronafirus hat 2020 grutendiels lam lein, der is net folle fuotballe. Litte we hoopje dat we yn 2021 gau wer los kinne al binne de foartekenen net hiel geunstich mar it kin allinich mar better wurde. Us diels renoveare sportpark en doarpshûs is der klear foar. Foar de herinneringen noch efkes in oantal foto's fan it fuotbalearme 2020. Doe't dit fuotbaljier út ein sette wie it firus noch in "ver van ons bed show" en spile it foaral yn Sina op. Yn maart en oktober kamen de klappen hjirre en waarden de kompetysjes troch de oerheid stil lein. Beide kearen rekke Aldegea 1 op stoom...

Alle drie zijn ze 8 jaar en ze spelen bij OHH JO9-1. Talenten kunnen Redmar Hoekstra, Ygram Ykema en Jelle Scholten zeker worden genoemd. Op woensdag gaan ze namelijk naar de voetbalschool van sc Heerenveen om zich daar verder te ontwikkelen en wie weet waar dit tot leidt...We zijn een kleine vereniging waarbij het eerste elftal al een aantal jaren niet meer op representatief niveau speelt maar hier is iets om trots op te zijn. Een aantal jaren geledenheeft Jimte Scholten (de oudere broer van Jelle) de defintieve overstap van v.v. Oudega naar de club met de pompeblêden gemaakt.