Om half 10 zaten we met het hele team en staf bij elkaar om de afgelopen wedstrijden te evalueren. Met z’n allen waren we het erover eens dat we in de eerste wedstrijden van het seizoen goed voetbal op de mat legden, maar dat dit de laatste weken wat aan het wegzakken is. ‘Er moet meer voetbalgogme inkomen’, aldus Marten. Dat gezegd hebbende gingen we op weg naar Oudemirdum. Waar het vertrek al chaotisch verliep met het verdelen van de auto’s en de spullen, kwam Ande tot de ontdekking dat de banden van Sjoukje I toch wel erg leeg waren.

We blikken nog even terug op vorig weekend toen ik op Vlieland zat. Op vrijdagochtend rolde voor Oudega VR1 SC Rouveen VR1 uit de koker voor de volgende bekerronde gespeeld op zaterdag 14 december. De wedstrijd vindt op sportpark It Joo plaats en begint om 14.00. SC Rouveen is net als Oudega een vierde klasser. Ondertussen zit Oudega VR1 in een wat mindere fase, het speelde nog gelijk tegen Zeerobben VR1 (4-4) maar moest vorige week voor het eerst dit seizoen het hoofd buigen (GAVC, 4-2). Gistermiddag kwam het, ondanks vele kansen, in Oudemirdum tegen NOK VR1 niet verder dan 0-0.

Is driemaal dan scheepsrecht voor de speelronde van de 45+ op sportpark It Joo in Oudega? Op vrijdag 4 en 11 oktober ging er vanwege de (enorme) regenval een streep door deze speelronde, komende vrijdag 15 november wordt nog één keer bezocht om in te halen. We gaan er vooralsnog vanuit dat het deze keer wel door kan gaan. Tijdens deze laatste speelronde staat er niets meer dan de eer op het spel want Heeg kroonde zich tijdens de vorige speelronde in Bakhuizen al tot kampioen. De Hegemers zijn oppermachtig en komen vrijdag per fiets naar haar buurdorp aan De Joodyk.

In plaats van een bal tegen de paal, een maaitractor tegen de paal. Dit gebeurde afgelopen maandag op het voetbalveld van v.v. Oudega. De paal van het achterste doel was hier natuurlijk niet tegen bestand. Door dat op tijd het doel was vervangen (door een tweede handsje) kon het voetbal gister "gewoon" doorgaan op sportpark It Joo. Vrijdag moest Oudega 45+ aan de bak in Bakhuizen en dat leverde een magere oogst op voor de equipe van Frâns Veldmans.