Na een goede warming-up zijn we er helemaal klaar voor. Het is tijd om 3 punten te pakken! Om 1400 trappen we af.
In de 5de min komt er een mooie kans maar helaas gaat de bal door de harde wind net naast de goal. We voetballen rustig en tikken de bal lekker rond. Oudega krijgt ondertussen 2 corners maar beide worden gemist. Dan is het de beurt aan Harlingen. Maar ook die krijgen de bal niet tussen de palen en de bal word goed weg gespeeld door Sytske & Sietske.

Het ongenaakbaar lijkende Workum VR1 is opnieuwe een uitdaging voor het dames 7-tal van v.v. Oudega. Bij de KNVB staat dit nog steeds te boek onder Oudega VR1 maar dat klopt natuurlijk niet. Oudega VR1 is het 11-tal en speelt op zaterdagmiddag in de 4e klasse. Wij noemen het 7-tal logischerwijs dan ook Oudega VR2. Oudega VR2 speelt één keer in de 14 dagen op vrijdagavond te beginnen op vrijdag 20 maart. Van Workum VR1 wist Oudega in de najaarsreeks van 2019 slechts één puntje te pakken. De rood witten werden met vlag en wimpel kampioen gevolgd door de oranjehemden.

In haar ietwat onwennige debuutseizoen voor Oudega 35+ zat het in het najaar van 2019 louter bij teams uit de stad Sneek ingedeeld maar in het voorjaar treft het alleen nog maar dorpsploegen. Vier wedstrijden van een kwartier speeltijd staan er om de 14 dagen voor Oudega 35+ op vrijdagavond op het programma. CVVO 2, HJSC, Lemmer en Woudsend zijn de tegenstanders. Op vrijdagavond 20 maart is buurman HJSC in Hommerts als eerste gastheer, Oudega is dit op vrijdag 8 mei. De voorjaarscompetitie wordt op vrijdag 22 mei in Woudsend afgesloten.

Oudega 45+ lijkt in de voorjaarscompetitie van 2020 vol aan de bak te kunnen maar noteert prachtige derby's tegen haar zusterverenigingen Heeg en HJSC. Outsider QVC uit Stavoren complementeert deze 1e klasse 11. Zowel Heeg als HJSC konden in de najaarsreeks de champagnefles ontkurken. Heeg was ook in de najaarsreeks al tegenstander van de oranjehemden en de formatie van trainer/coach Wiepke Tysma kreeg eigenlijk geen poot aan de grond tegen de rood witten. Ook de Quick Valken Combinatie was één van de vier tegenstanders van Oudega in de najaarsreeks.

De actie start op maandag 10 februari en loopt t/m zondag 5 april 2020. O.H.H. doet mee in de Poiesz Supermarkt locatie IJlst. Bij elke € 10,- (excl. statiegeld) aan boodschappen ontvangt u 1 Jeugd Sponsor Munt. Wekelijks zijn er Jeugd Sponsor Aanbiedingen waarmee extra sponsorpunten kunnen worden gespaard. In de week van 24 februari t/m 1 maart is er speciaal voor O.H.H. gelegenheid in de Poiesz in IJlst om onze vereniging te promoten en extra munten te verzamelen.